Opgeleverd

Zelfbewoningsplicht voor veel woningen

20 mei '21

Een woning kopen is lastig, al helemaal als er ook nog wordt over geboden. Veel mensen kunnen niet mee doen met de biedingenstrijd. Hoe Zeister Enk het mogelijk maakt om toch een woning te kopen lees je hier.

Zelfbewoningsplicht en antispeculatiebeding

Om ook een aantal betaalbare woningen aan te bieden in Zeist, zijn veel tussen-, hoekwoningen en de levensloopbestendige woningen in Zeister Enk gemaximeerd van €375.000 t/m €395.000 v.o.n. 

We bieden deze woningen aan voor mensen die een woning willen kopen om daar zelf te gaan wonen. Om de woningen enkel voor deze doelgroep ter beschikking te stellen wordt daarom voor deze woningen een zelfbewoningsplicht opgenomen, commerciële verhuur is niet toegestaan.  

Dit betekent dat je als koper verplicht bent om de woning uitsluitend te gebruiken voor eigen bewoning. Daarnaast is een anti-speculatiebeding opgenomen. Dat betekent dat indien de gekochte woning binnen vijf jaar weer wordt verkocht een boete verschuldigd is, waarbij de overwaarde van de woning bepalend is voor de hoogte van de boete. 

Wil jij wonen in Zeister Enk?

Bekijk het woningaanbod en laat je NAW-gegevens achter onder het woning type van jouw voorkeur. Dan ontvang je de belangrijkste berichten in je mail en krijg je ook maandelijks een update met de nieuwsbrief van de ontwikkelingen van Zeister Enk.

Woningaanbod bekijken