Update over de openbare en voorál groene inrichting van Zeister Enk!

31 maart '23

Met je autoraampje een stukje open, rij je einde middag na een drukke werkdag naar Zeister Enk. De omgeving wordt steeds groener en zodra je het bordje Zeist ziet, zakken je schouders naar beneden. Met een glimlach op je gezicht parkeer je de auto om de hoek van jouw gloednieuwe woning. Uitgelaten rennen jouw kids je tegemoet over het grasveldje, langs de grote groene boom voor je deur. Nog eventjes wachten en dan ziet jouw lentedag er zo uit. Maar wees gerust: we hebben weer een update!

image alt

Groen, groener, groenst

Er wordt hard gewerkt op de bouwplaats om jouw woondroom zo snel mogelijk in vervulling te laten gaan. Het metselwerk is inmiddels overal gereed en de steigers zijn weg. Tijd voor een update over de groenvoorziening in de wijk. De openbare inrichting wordt volgend jaar aangeplant. Benieuwd wat je kunt verwachten? Dan geven we je toch alvast een voorproefje! In Zeister Enk draait het om natuurinclusief wonen en daarom is er alle ruimte voor flora en flauna. Op het bankje voor jouw woning geniet jij binnenkort van tjilpende vogeltjes in de ochtend, zoemende bijen of kleurrijke vlinders.

Terwijl je kids klimmen en klauteren op de natuurlijke speelplek. Wandel door de wijk en je ziet graslanden vol met bloemen, kleurrijke bloementuinen, hoge bomen of groene moestuintjes. De natuur is overal voelbaar, ruikbaar en tastbaar.

image alt

Bloemrijke akkers en oeroude bomen

Zeister Enk is ontworpen als een klimaatbestendige wijk, maar ook rond de wijk is de omgeving prachtig groen. Een héérlijk gebied om lekker te gaan fietsen of wandelen. Loop een rondje langs de vijver in het Walkartpark aan de Slotlaan - dat zelfs erkend is als rijksmonument.

Óf duik het Zeisterbos in. Een oeroud bos waar natuurliefhebbers hun hart op kunnen halen aan de prachtige bomen en planten. En kinderen ravotten! Ontspannen doe je hier met volle teugen. Tip: op de app Komoot vind je mooie wandelroutes door het Zeisterbos of langs slot Zeist.

Klimaatbestendige leefomgeving

Een groene leefomgeving houdt ook in dat de woningen in Zeister Enk én de wijk zelf volledig duurzaam gebouwd worden. Dat zie je onder andere terug in de recyclebare materialen in de woningen. Gasaansluitingen zijn er niet. Warmtepompen en zonnepanelen wel. Leuk detail is dat een deel van het te slopen complex van RaboFacet in de wijk terug te zien is in de inrichting van het openbaar gebied. Én het beton dat vrijkomt bij de sloop wordt gerecycled naar nieuw beton. Je leest het: hier woon je in een klimaatbestendige leefomgeving.