Opgeleverd

Wild Wonder is de nieuwe Flexa Kleur van 2023

26 oktober '22

Het moment waar interieurliefhebbers jaarlijks met smart op wachten is daar: de kleur van 2023 is bekend. Van een lichte kleur blauw gaan we komend jaar naar een positieve, natuurlijke geeltint ‘Wild Wonder’. Deze vrolijke kleur staat helemaal in het teken van de wonderlijkheid van de natuur.

Inspiratie voor Wild Wonder

Voor alweer de twintigste keer komt Flexa met de Kleur van het Jaar: Wild Wonder, een mix van tarwegeel met een lichtgroene ondertoon. De inspiratie voor deze natuurlijke geeltoon is rechtstreeks uit de natuur gehaald en verbind je dan ook met buiten. Door de warme tint voel je je (nog) beter in je huis, en dat is natuurlijk een belangrijke eigenschap als Kleur van het Jaar. Het thema gaat over de magie van de natuur, gesymboliseerd in de kracht en potentie van zaaigoed. ‘Wild’ verwijst naar het vrije gevoel van de natuur, en ‘Wonder’ naar de magie die overal om ons heen is.

image alt

Vier kleurenpaletten

Ook dit jaar zijn er rondom de Kleur van het Jaar weer vier kleurpaletten gemaakt: Lush, Buzz, Raw en Flo. Elk palet vertelt een ander verhaal over de manier waarop de natuur ons inspireert. De kleuren in de paletten zijn dan ook gemakkelijk toe te passen en reflecteren de verschillende trends. Denk aan kalme, opbeurende tinten, maar ook zachte groene en neutrale tinten die zorgen voor een rustige en kalmerende sfeer in iedere ruimte. Hiermee haal je de kracht van de natuur direct in huis. Benieuwd welk kleurpalet mooi past in jouw interieur? Je kunt ze hier zien.

Kleurpalet van het Jaar: ‘Lush’

Naast de Kleur van het Jaar is er ook een Kleurpalet van het Jaar 2023 uitgeroepen met de naam ‘Lush’, met andere woorden: weelderig. ‘Als we ons verbonden voelen met de natuur, voelen we ons beter’, is het uitgangspunt van dit palet en daarom voeren rustgevende bostinten hierin de boventoon. Denk hierbij aan warme, groene kleuren, bruintinten en zachte lilatonen die je een kalm gevoel geven. Combineer deze tinten met andere natuurlijke materialen, zoals accessoires van hout, riet of linnen. Of haal nog meer natuur in huis met een aantal grote groene planten voor een oase van rust.

image alt

‘Aarde is de bron van alles’

“Met de natuur hoog op onze wereldwijde agenda, hebben we de natuur in het hart van ons verhaal gezet”, zegt Heleen van Gent, Creatief Directeur van het Flexa ColorLab, over de nieuwe kleuren. “We hebben wederom Internationale design-experts gevraagd om hun inzichten te delen over waar de wereld heengaat, zodat we de kleuren kiezen die passen bij 2023. We hebben niet alleen de Kleur van het Jaar Wild Wonder geïnspireerd op de natuur, maar het bijbehorende palet reflecteert ook de verschillende manieren waarop de natuur ons leert en verzorgt. De aarde is de bron van alles, brengt ons troost, inspiratie en talloze blauwdrukken om te leven. Ons verhaal voor 2023 is er om je te helpen om de wonderen van de natuur te vertalen naar jouw huis.”

Een handige tip!

Bestel een Flexa kleurtester en bekijk de kleur op jouw muur op verschillende momenten van de dag. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt. Een andere leuke optie is om de Flexa Visualizer App te gebruiken. Voordat je aan de slag gaat met verven, kun je met de app het resultaat vooraf al zien. Zo krijg je meteen een goede voorstelling van welke kleur het beste bij jouw interieur past. Handig toch?