Inspiratie nodig voor een duurzame droomtuin? In De Duurzame TuinGids staan álle tips

26 april '23

Het wordt vast heerlijk vertoeven in de gloednieuwe tuin van jouw duurzame nieuwbouwwoning in het groene Zeister Enk! Maar zomers worden heter en droger. En winters een stuk onstuimiger. En dat merk je! Hoe kun je hier het beste mee omgaan? Ontwikkelaar BPD en MAAK space brengen daarom De Duurzame TuinGids uit voor kopers en geïnteresseerden. Laat je inspireren met tips en tricks voor een duurzame inrichting van je tuin!

image alt

Inspiratiegids: dit staat erin

Wat vind je allemaal in de digitale gids? Van inspiratietuinen, wensenlijstjes en tips om je tuin duurzaam te onderhouden tot alles over bodem, grondwater, klimaat en biodiversiteit. Benieuwd geworden welke dieren er voorkomen in de omgeving van Zeister Enk? Het staat erin! Nu je toch bezig bent, check ook meteen het stappenplan voor het maken van een duurzame droomtuin. Zo kun je jouw steentje bijdragen én meebewegen met klimaatverandering. Door je tuin slim in te richten kun je ervoor zorgen dat je directe leefomgeving minder heet wordt. En zeg nou zelf: heerlijk toch om een schaduwrijk plekje te vinden op hete dagen.

Check de TuinGids hier
image alt

Bodem in balans

De klimaatopwarming wordt steeds zichtbaarder en voelbaarder. Met een gezonde bodem kan het regenwater snel weg na een flinke hoosbui. In Zeister Enk wordt het regenwater dat op het dak van de woningen valt, opgevangen in infiltratiekratten in de tuinen van de woningen. Zo blijft de grond in balans. Heel fijn voor alle kleurrijke bloementuinen, vele bomen en groene moestuintjes in Zeister Enk. En al het groen beschermt óók weer tegen extreme droogte en warmte.

Tuin klaar, tuinieren maar!

Is de tuin mooi aangelegd dan volgt eigenlijk nog het belangrijkste. Het onderhouden ervan. Zo hou je onkruid onder de duim en geef je de aangeplante beplanting alle ruimte. Liever vaker een beetje onderhoud dan twee keer per jaar groot onderhoud. Alle tips voor het onderhouden van je tuin vind je uiteraard ook in De Duurzame TuinGids. Veel plezier met je toekomstige tuin!